Kluci makají na sto procent, takže co víc si přát, je spokojený Josef Červinka

15.12.2013 15:26

ROZHOVOR S J.ČERVINKOU V NYMBURSKÉM DENÍKU

Mají za sebou hodně vydařenou podzimní část sezony. Nováček krajské fotbalové I.A třídy z Ostré je na druhém místě tabulky, když za vedoucí Suchdolí zaostává o pouhopouhé dva body. V klubu panuje pochopitelně velká spokojenost, ale o postupu do vyšší soutěže zatím nemluví nahlas. „I my jsme příjemně překvapeni jak s umístěním v tabulce, tak ve většině případů s předvedenou hrou," řekl za všechny v klubu vedoucí mužstva Ostré Josef Červinka.

 
 
 

Jako nováček soutěže jste pro mnohé velkým překvapením sezony. Nebo vás nepřekvapuje, že jste na druhém místě tabulky?
I my jsme příjemně překvapeni jak s umístěním v tabulce, tak ve většině případů s předvedenou hrou. Na druhou stranu je to výsledek výborné spolupráce mezi vedením klubu, trenérem a hráči. Vedení vytváří hráčům výborné klima v mužstvu, trenér Tesař, který má zkušenosti z vyšších soutěží, zde odvedl dobrou práci, mužstvo pod jeho vedením udělalo velký vzestup, účast na trénincích je téměř stoprocentní. Kluci makají na sto procent, takže co víc si přát.

Jak tedy podzimní část sezony hodnotíte. Jsou jen samá pozitiva?
Po takto projeté podzimní části sezony v roli nováčka se snad ani negativa hledat nedají. Tato sezona se hodnotí velice snadno, kéž by bylo takových  víc. Bylo to super. Pozitivem pro nás je také velká  přízeň našich diváků, kteří s námi jezdí i na venkovní zápasy. Děkujeme jim za to.

Prohráli jste jen ve třech duelech. Co chybělo k tomu, abyste zvládli i tyto zápasy?
Zápas se Suchdolí jsme prohráli doma, byl to druhý zápas, hosté se představili jako velice kompaktní tým, byl to zápas o jednom gólu. Bohužel ho dali hosté. Remíza by pro nás byla dobrá. V Jesenici jsme hráli do plných, domácí dali na jedna nula z brejku, druhý poločas jsme měli místy drtivý tlak, ale bez většího efektu. Na dva nula dali v ve třetí minutě nastavení při hře vabank. Takové zápasy se stávají. Největší škoda ztráty bodů byla jednoznačně ve Velimi. Tam jsme se dostali poměrně rychle a snadno do vedení a potom přestali hrát. Domácí pak zápas otočili ve svůj prospěch.

Patnáct plusových bodů v tabulce pravdy je obdivuhodných. Jste v tomto směru nejlepším celkem. To vás musí těšit…
Tabulka pravdy má určitě svoji váhu, patnáct bodů je pěkné. Takže nějakou sílu asi máme. A čtyřicet dva vstřelených gólů ku třinácti obdrženým je také pěkná vizitka.

O vaše góly se staral hlavně útočník Petlička, který jich nastřílel čtrnáct. Udržíte kanonýra i pro jarní odvety?
Byli bychom velice rádi, kdyby tady Pepa vydržel i do jarních zápasů, je to hodný kluk a společně se Šéďou (Šedivý) a Koubičem (Kouba) velice dobře zapadli do kolektivu. A kdyby přišla nabídka, že bychom ho neudrželi, poděkovali bychom mu za výborné výkony, které za Ostrou předváděl a popřáli mu hodně štěstí v jeho sportovní kariéře. Samozřejmě by se jednalo o vyšší soutěž.

Zaostáváte pouze dva body za lídrem ze Suchdola. Je ve vašich silách, abyste tohoto soupeře v tabulce předskočili?
Na Suchdol ani na nikoho jiného se nedíváme. Musíme šlapat zápas od  zápasu, pak se uvidí. Suchdol má kvalitní tým na tuto soutěž, ale kvalitních týmů je zde mnohem víc.

Může vás a Suchdol dostihnout ještě některý z dalších týmů? Nebo si to nemyslíte?
Určitě se v této souvislosti mluví hlavně o Rejšicích, které hrají výborně. Nevyzpytatelné bude také dobrovické béčko. Všeobecně se dá říct, že to může být jakýkoliv tým, kterému se podaří šňůra pěti,  šesti vítězných zápasů za sebou a rázem je špici nablízku. V tom je tříbodový systém rychlý.

Má vůbec mužstvo nějakou slabinu? Našel byste nějakou?
Za prvé: nemá. Za druhé:  nenašel.

V jarních odvetách budete tedy bojovat o postup do krajského přeboru. Myslíte si, že jste už nyní hodně blízko postupovým oslavám?
To vůbec ne. Jarní sezona bude ještě těžší, než ta podzimní, která se nám vydařila nad očekávání dobře. Znovu budeme hrát se všemi těžkými soupeři, což jsou v této skupině téměř všechna mužstva. Navíc není pro nás prioritou postup do krajského přeboru, jak se o tom stále píše.

Bude v zimní přestávce kádr ještě posilovat, nebo to není třeba?
Bylo by to o jednom maximálně dvou lidech. Ale konkrétně zatím nikoho nemáme. Prioritou pro nás bude spíše udržet kádr pohromadě a vybudovat tým, který bude pospolu delší dobu.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava? Hrajete nějaký turnaj?
Přípravu začneme v lednu.  Čtyřiadvacátého ledna  odjíždíme na zimní soustředění na hory.  Turnaj  hrát nebudeme, máme sjednané přípravné zápasy s Voticemi, Poříčím nad Sázavou, Přední Kopaninou a s Ovčáry.